Januar 28, 2021

Muftija bihaćki u posjeti Medžlisu IZ Bosanska Kostajnica

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić sa svojim saradnicima i direktor Uprave za administrativno-pravne poslove Rijaseta IZ u BiH Mensur Karadža boravili su u službenoj posjeti Medžlisu IZ Bosanska Kostajnica. Ovo je redovna posjeta Muftije bihaćkog ovom medžlisu s ciljem sagledavanja stanja u ovom medžlisu i traženje načina da se pomogne i osnaži u svome djelovanju.

Jedna od tema razgovora je svakako bila sanacija krova Medžlisa IZ Bosanska Kostajnica, objekta u kojem je smješten i imamski stan i druge potrebni sadržaji. Uz direktora Karadžu je bio i inžinjer Odjela za graditeljstvo Uprave za administrativno-pravne poslove Abdulah Alagić, koji je sagledao činjenično stanje i koji će nadležnim Rijasetovim službama ponuditi informaciju o potrebi saniranja ovakvog objekta.

"Nakon podne-namaza održan je sastanak sa izvršnim odborom gdje je muftija Kudić upoznat sa aktuelnom situacijom u našem medžlisu po pitanju vjerskog, administrativno-pravnog i finansijskog aspekta, kao i uvaženi gosti iz Rijaseta. Prezentiran je delegirani projekat,gdje smo dobili potrebnu podršku za realizaciju istog." - istakao je Haris-ef. Ahmić, glavni imam Medžlisa IZ Bosanska Kostajnica.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on Ponedjeljak, 02 Novembar 2020 03:36
© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H