Januar 28, 2021

Medžlis IZ Sanski Most: Dodjela stipendija učenicima i studentima

21.11.2020. - Danas je u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Sanski Most upriličena dodjela godišnjih stipendija za studentice i studente islamskih fakulteta, kao i učenice i učenike naših medresa.

Stipendije je aplikantima uručio glavni imam Medžlisa, prof. Mirza ef. Žerić, a u svome obraćanju, između ostalog je kazao prisutnima kako je i sâm bio stipendista ovog Medžlisa tokom svog ukupnog školovanja, te kako se uvijek trudio podršku i povjerenje svoje Islamske zajednice opravdati marljivim radom i učenjem, što je i njima preporučio.

"Islamska zajednica je naše zajedničko dobro i ništa više niti manje moja nego li vaša, dragi učenici i studenti. Vi ste danas tragaoci za znanjem Vjere, a sutra od vas očekujemo da budete njeni 'nosivi stubovi', ako Bog da. Volio bih da uvijek imate na umu da i ove stipendije koje će vama i vašim roditeljima olakšati troškove školovanja osiguravamo zahvaljujući emanetu (povjerenju) kojeg naš pobožni narod poklanja nama. Taj emanet smo podjednako dužni cijeniti i nikada ne iznevjeriti. Neka vam Dragi Bog na putu traženja znanja bude najveća podrška", poručio je prisutnima glavni imam efendija Žerić.

Podsjetimo, stipendije Medžlisa IZ Sanski Most su neprekinuta praksa od kraja agresije na našu Domovinu, a i prije agresije na BiH, naš Medžlis je imao praksu stipendiranja nadarenih učenika i studenata.
Ove godine Medžlis je dodijelio deset stipendija, koliki je i bio broj aplikanata koji su ispunjavali uslove tražene konkursom, a pored toga, putem aktivnosti socijalnog fonda "Berićet" stipendijama je podržao još četvero studenata koji dolaze iz porodica slabijeg materijalnog stanja.

"Nadamo se da ćemo ovu plemenitu aktivnost nastaviti i u budućnosti, kaoo bismo bili podrška onoj djeci koja će sutra preuzeti emanet podučavanja uzvišenim propisima Dini islama." - stoji u saopštenju Medžlisa IZ Sanski Most.

Rate this item
(0 votes)
© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H