Januar 28, 2021

Imami Medžlisa IZ Bosanska Krupa ukazali poštovanje svome glavnom imamu

Da sloga kuću gradi, rekli su mudri ljudi, a da je uzajamno poštovanje i ljubav garant uspješnog djelovanja primjer su i imami Medžlisa IZ Bosanska Krupa, koji su se samoinicijativno organizirali i priredili svome glavnom imamu Hazimu-ef. Muzaferoviću iznenađenje na dan 22.12.2020. koji će zasigurno ostati u sjećanju svim sudionicima ove interne svečanosti, a dakako i u sjećanju glavnog imama, koji je zasluženo dobio od svog kolektiva priznanje i iznenađenje za sve godine koje su skupa provedene u prelijepoj atmosferi i međusobnom uvažavanju i pomaganju.

"Hazim ef. Muzaferovic je već više od decenije glavni imam našeg medžlisa, tačnije 13 godina, a tokom svih tih godina imami su bili s njim na čelu složni, jedinstveni i kad se nismo slagali u stavovima, naš zajednički rad i djelovanje nikad nije bio upitan. Medžlis IZ Bosanska Krupa može poslužiti kao primjer drugim medžlisima kako se slogom i zajedničkim radom može postići veliki uspjeh. Nadamo se da će po lijepom pamtiti ovaj gest i nadamo se da ćemo i dalje uspješno sarađivati" - istakao je jedan od imama za naš medij.

Hazim-ef. je bio prijatno iznenađen i istakao kako je uvijek ponosan na svoje imame, predsjednike džematskih odbora i sve one koji doprinose razvoju vjerskog života u našem medžlisu. Ovaj gest poštovanja i ljubavi je za mene posebno značajan, jer dolazi od mojih kolega. Hvala im na inicijativi i realizaciji i na tome što bez ikakve koristi ovim činom su pokazali svoju veličinu, a potom i poštovanje." - izjavio je glavni imam Hazim-ef. Muzaferović

Pored prigodnog dara, priznanja i torte, uz kahvu i topao razgovor sudionici ovog druženja su održali sastanak razgovarajući o projektima koji ih očekuju u narednom periodu.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on Subota, 26 Decembar 2020 07:31
© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H