Oktobar 30, 2020

„Kur'an je snaga od Gospodara svjetova, lijek za naše duše i dar Allahov ljudima. Ljubav prema Kur'anu je posebna, a ona se ogleda i u činjenici da je to knjiga koju posebni ljudi nauče napamet od korice do korice, pri tome ulažući maksimalan napor, uz strpljivost i ustrajnost, te mnogo ljubavi i poštovanja prema Božijoj riječi.“

Sjednica Savjeta za administrativna pitanja Muftijstva bihaćkog održana je u Sali Muftijstva bihaćkog u Bihaću. Sjednicom je predsjedavao muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić, a ovo tijelo čine predsjednici medžlisa Islamske zajednice sa prostora ovog muftijstva.

21.10.1992. godine je odlukom Predsjedništva BiH formiran 5. korpus Armije R BiH. Tim povodom, muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je uputio čestitku povodom 28. godišnjice od formiranja 5. korpusa koju prenosimo u cjelosti:

Dr. Samir Muminović, ratni hirurg, dugogodišnji direktor kantonalne bolnice "Dr. Irfan Ljubijankić" i predsjednik gradskog odbora SDA Bihać je sa svojim saradnicima posjetio muftiju bihaćkog hafiza Mehmed-ef. Kudića.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je u svom uredu u Bihaću primio Adnana Bajrića, v.d. direktora JP Aerodrom Bihać. Muftija se zanimao za napredovanje ovog projekta i razgovarao sa direktorom Bajrićem o pretpostavkama koje se trebaju ostvariti da bi ovaj strateški važan projekat za ovaj dio Bosne i Hercegovine bio doveden do kraja.

Bihaćko muftijstvo proteklih dana je bilo domaćin seminarima koje je organizirao Ured za zekat u saradnji sa Muftijstvom bihaćkim. Seminar je održan u sedam gradova za sve imame sa ovog muftijstva. Predavač na ovom seminaru su bili muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić, Vehid-ef. Arnaut, šef Ureda za zekat i mr. Haris-ef. Veladžić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva bihaćkog.

Svečanost s hafiskom dovom u čast novog hafiza dr. Rifeta Šahinovića, profesora Medrese "Reis Džemaludin ef. Čaušević" u Cazinu, kojem je muhaffiz bio muftija bihaćki Mehmed ef. Kudić, održana je danas poslije podne-namaza u cazinskom džematu Gnjilavac.

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH (IZ) Husein ef. Kavazović u okviru današnje posjete Krajini jutros se sastao sa muftijom bihaćkim hafizom Mehmedom ef. Kudićem, a nakon toga i sa glavnim imamima Muftijstva bihaćkog.

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Husein-ef. Kavazović će u subotu, 3.10.2020. boraviti u posjeti Muftijstvu bihaćkom, gdje će nakon brojnih sastanaka prisustvovati hafiskoj dovi hafiza dr. Rifeta Šahinovića, profesora u medresi "Reis Džemaludin-ef. Čaušević" u Cazinu i na Islamskom pedagoškom fakultetu u Bihaću. Domaćin reisu-l-ulemi dr. Kavazoviću će biti muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić uputio je čestitku povodom obilježavanja 108. godišnjice od osnivanja udruženja Ilmijje u Bosni i Hercegovini. Čestitku muftije Kudića prenosimo u cjelosti:

Stranica 1 od 9
© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H