Maj 28, 2020

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić primio je bihaćkog gradonačelnika Šuhret Fazlić povodom Ramazanskog bajrama. Na sastanku su prisustvovali i čelni ljudi Medžlisa Islamske zajednice Bihać, predsjednik Samir Bećirspahić i glavni imam Mensur ef. Ćehić.

Danas su u svim medžlisima muftijastva bihaćkog kao i u cijeloj našoj domovini upriličeni brojni programi obilježavanja Dana šehida. Na šehidskim mezarjima i u džamijama su proučene hatme, jasini i dove, i upriličen j obilazak šehidskih mezara i bajramovanje sa šehidskim porodicama.

Centralna bajramska svečanost povodom ramazanskog bajrama za muftijstvo bhaćko održana je u Gradskoj džamiji u Bihaću. Bajram-namaz je predvodio i hutbu održao muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić.

Centralna bajramska svečanost Muftijstva bihaćkog biće održana sutra, 24. maja, u Gradskoj džamiji u Bihaću, gdje će bajram-namaz predvoditi i hutbu održati muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić.

U svim medžlisima muftijstva bihaćkog upriličeno je obilježavanje 27. noći ramazana – Lejletu-l-kadra shodno mogućnostima i u potpunosti uvažavajući preporuke nadležnih organa kada su u pitanju mjere uzrokovane koronavirusom.

Muslimani u Bosni i Hercegovini, regiji i svijetu večeras će obilježiti 27. noć mjeseca ramazana - Lejletu-l-Kadr, noć koja je vrednija od hiljadu mjeseci.

U ponedjeljak, 18. maja, 2020. godine, održana je redovna sjednica Muftijstva bihaćkog, kojom je predsjedavao muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je u sklopu svojih redovnih ramazanskih posjeta medžlisima boravio u posjeti Medžlisu IZ Sanski Most. Muftija je održao hutbu i predvodio džumu-namaz u Hamzi-begovoj džamiji, koja je doživjela unutrašnju rekonstrukciju i dočekala vjernike u novom ruhu, što je obradovalo sve one koji redovno svoj namaz obavljaju u ovom ljepotici sa četiri munare.

U utorak, 19. dana ramazana, muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić, zajedno sa svojim saradnicima boravio je u radnoj posjeti medžlisima bihaćkog muftijstva koji gravitiraju na području manjeg bosansko-hercegovačkog entiteta.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je u sklopu svoje ramazanaske posjete Medžlisu IZ Velika Kladuša održao hutbu i predvodio džumu namaz u Gradskoj džamiji u Velikoj Kladuši.

Stranica 1 od 5
© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H