Avgust 15, 2020

Na području muftijstva bihaćkog danas je bajram-namaz klanjan na 233 lokacije. Centralna bajramska svečanost je održana u Gradskoj džamiji u Bihaću, gdje je bajram-namaz predvodio i hutbu kazivao muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić.

Centralna bajramska svečanost Muftijstva bihaćkog biće održana sutra, 31. jula u Gradskoj džamiji u Bihaću, gdje će bajram-namaz predvoditi i hutbu održati muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je povodom preseljenja na ahiret dr. Salke Bukvarevića, ministra za pitanje boraca u Vladi F BiH, uputio telegram suosjećanja porodici, prijateljima i saradnicima. Telegram suosjećanja prenosimo u cjelosti:

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je u svom uredu u Bihaću primio Razima Halkića, zamjenik predsjedavajućeg Skupštine Unsko-sanskog kantona i Suvada Šahinovića, direktora Kantonalnog fonda za stambeno zbrinjavanje boračkih populacija.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je u svom uredu u Bihaću primio Mehmeda Mahmića, direktora Kantonalne službe Federalnog zavoda PIO/MIO Bihać, delegata u Domu naroda Parlamenta F BiH i zastupnika u Skupštini USK-a i Ilijasa Harčevića, sabornika ispred Muftijstva bihaćkog u Saboru Islamske zajednice u BiH.

U nedjelju, 19.7.2020. u 17 sati iz indentifikacionog centra „Šejkovača“ iz Sanskog Mosta će krenuti povorka sa posmrtnim ostacima šest žrtava prijedorskog genocida, kojima će u ponedjeljak, 20.7.2020. godine klanjati dženaza i izvršiti ukop njihovih posmrtnih ostataka.

U amfiteatru Medžlisa Islamske zajednice Prijedor u Prijedoru je organizovana press konferencija organizacionog odbora za obilježavanje 20. jula, dana koji se obilježava kao dan progona, masovnih ubistava i najgorih oblika ratnih zločina nad nedužnim civilnim stanovništvom grada Prijedora.

U sklopu svojih redovnih aktivnosti muftija bihaćki hafiz Mehmed ef. Kudić sa saradnicima u pratnji glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice u Bosanskoj Krupi Hazima ef. Muzaferovića danas je došao u uzvratnu posjetu općini Bosanska Krupa gdje je osim Medžlisa IZ posjetio i Kabinet načelnika općine Bosanska Krupa.

8.7.2020. - Danas je na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu magistrirao Haris-ef. Veladžić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva bihaćkog.

U utorak, 23.6.2020. godine na Islamskom pedagoškom fakultetu magistrirala je prof. Šuhra Terzić, koordinatorica Odjela za brak i porodoci Muftijstva bihaćkog.

Stranica 1 od 7
© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H