Maj 28, 2020

Održana redovna sjednica Muftijstva bihaćkog

U ponedjeljak, 18. maja, 2020. godine, održana je redovna sjednica Muftijstva bihaćkog, kojom je predsjedavao muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić.

Na sjednici se razgovaralo o ramazanskim aktivnostima na području bihaćkog muftijstva, kao i o primjeni uputstava i instrukcija Rijaseta Islamske zajednice u BiH, prema kojima je od 06. maja omogućeno klanjanje dnevnih namaza i džume, a od 13. maja i noćnih namaza u džamijama. Članovi muftijstva su razmatrali i posjete medžlisima bihaćkog muftijstva, koje je muftija Kudić zajedno sa svojm saradnicima realizirao u dosadašnjem dijelu razamazana. Naglašeno je da su imami, zajedno sa  džematskim odborim i džematlijama pokazali visok nivo svijesti i odgovornosti prema mjerema koje je u prethodnom periodu donosila Islamska zajednica i drugi nadležni organi, u šta se muftija Kudić uvjerio tokom nedavnih posjeta medžlisima.

Tokom sjednice razmatrana su i druga pitanja iz domena rada Muftijstva bihaćkog.

Sjednici su prisustvovali Haris-ef. Veladžić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje i Sabahudin-ef. Begić, rukovodilac Službe za a finansijske, pravne i administrativne poslove.

Rate this item
(0 votes)
© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H