Juli 08, 2020

Prijem muftije Kudića za gradonačelnika Fazlića

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić primio je bihaćkog gradonačelnika Šuhret Fazlić povodom Ramazanskog bajrama. Na sastanku su prisustvovali i čelni ljudi Medžlisa Islamske zajednice Bihać, predsjednik Samir Bećirspahić i glavni imam Mensur ef. Ćehić.

Posjeta muftiji Kudiću bila je prilika da se sumira dosadašnja saradnja Grada Bihaća sa Islamskom zajednicom u BiH, a posebno u svijetlu aktuelne pandemije koronavirusa u našoj zemlji.

Muftija Kudić se zahvalio gradonačelniku Fazliću i istakao je da će Islamska zajednica u Bihaću i u cijeloj Krajini uvijek biti partner lokalnim zajednicama i svima koji rade na rješavanju problema običnog čovjeka i koji pomažu ljudima da se lakše izbore sa životnim poteškoćama.

“Hvala Gradu Bihaću na organiziranju i prigodne svečanosti povodom Bajrama na Brekovici, ali i podršci našim imamima koji su pokrenuli akciju sjetve na otoci u MZ Bakšaiš. Svaka pomoć koja je iskrena i koja zbližuje ljude i pomaže onima kojima je pomoć potrebna itekako je dobro došla i uvijek ćemo biti partner i podrška svim projektima koji će pomoći društvu u cijelini” – kazao je muftija Kudić.

Nakon čestitke muftiji i njegovim saradnicima, gradonačelnik Fazlić se zahvalio Islamskoj zajednici što je bila velika podrška običnom čovjeku, ali i gradskoj upravi koja je uložila sve svoje kapacitete da pruži podršku svojim građanima.

“Islamska zajednica i naši imami ponijeli su se odgovorno od prvog dana pandemije koronavirusa i prenosili sve one bitne poruke koje su se odnosile na sprečavanje širenja zaraze u našem gradu i državi. Bili su podrška nama koji obnašamo vlast i koji smo zajedno sa građanima nosili teret ove pandemije. Mi ćemo i u narednom period zajedno sa Islamskom zajednicom realizirati sve one projekte koji imaju za cilju pomoć široj društvenoj zajednici, kao što smo to radili i do sada i to kroz pomoć izgradnji nove zgrade Medžlisa IZ Bihać, te buduće rekonstrukcije zgrade muftijsta u Bihaću” – kazao je gradonačelnik Fazlić.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on Četvrtak, 28 Maj 2020 01:07
© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H