Avgust 12, 2020

Telegram suosjećanja muftije Kudića porodici i prijateljima povodom preseljenja na ahiret dr. Salke Bukvarevića

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je povodom preseljenja na ahiret dr. Salke Bukvarevića, ministra za pitanje boraca u Vladi F BiH, uputio telegram suosjećanja porodici, prijateljima i saradnicima. Telegram suosjećanja prenosimo u cjelosti:

Smrt dobrog i čestitog čovjeka rastuži svako ljudsko biće. Vijest o smrti nama dragog dr. Salke Bukvarevića, ministra za pitanje boraca u Vladi F BiH, nas je rastužila, jer smo ostali bez čovjeka koji je posjedovao sve ljudske manire, koji se u ratu borio za istinu i jedinu domovinu, a poslije rata na razne načine dao svoj doprinos da naša domovina za koju se u ratu borio bude mjesto ugodnijeg života. Poseban senzibiletet je pokazivao prema nemoćnima i onima kojima je trebalo pomoći. Sa boračkom populacijom je komunicirao iskreno i sa velikom dozom odgovornosti, jer su ga i pored brojnih problema u ovom resoru iznimno poštovali i voljeli.

Bio je redovan sudionik svih važnih događaja za boračku populaciju u Krajini. Rješavao je njihove probleme i uvijek srdačno i sa mnogo razumijevanja dočekao svaki zahtjev, molbu, kritiku i preporuku.

Zbog toga, u ime Muftijstva bihaćkog i u svoje ime, upućujem riječi najsikrenijeg suosjećanja sa porodicom Bukvarević, sa rodbinom, prijateljima, saradnicima i svima onima koji su okruživali rahmetli Salku i dijelili njegove vrijednosti.

S izrazima suosjećanja, molimo Gospodara da rahmetli Salki podari lijepi džennet, a porodici, prijateljima i saradnicima strpljenje.

Inna lillahi ve inna ilejhi radži'un!

 

hafiz Mehmed-ef. Kudić

muftija bihaćki

Rate this item
(0 votes)
Last modified on Srijeda, 29 Juli 2020 14:27
© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H