Oktobar 27, 2020

Reisu-l-ulema na hafiskoj dovi i drugim događajima u Muftijstvu bihaćkom

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Husein-ef. Kavazović će u subotu, 3.10.2020. boraviti u posjeti Muftijstvu bihaćkom, gdje će nakon brojnih sastanaka prisustvovati hafiskoj dovi hafiza dr. Rifeta Šahinovića, profesora u medresi "Reis Džemaludin-ef. Čaušević" u Cazinu i na Islamskom pedagoškom fakultetu u Bihaću. Domaćin reisu-l-ulemi dr. Kavazoviću će biti muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić.

Reisu-l-ulema će se sastati sa glavnim imamima s kojima će razgovarati o organizaciji vjerskog života u medžlisima Muftijstva bihaćkog. Također, održat će sastanke i sa predstavnicima Merhameta i Crvenog križa u USK. Reisu-l-ulema će potom posjetiti mekteb u džematu Stijena, Medžlis IZ Cazin, i sa polaznicima mektebske pouke razgovarati o njihovim iskustvima u mektebskoj nastavi. S obzirom da je mektebska nastava počela prije nepunih mjesec dana, reisu-l-ulema će iskoristiti priliku i na ovakav način ukazati na značaj mektebske nastave za Islamsku zajednicu.

Nakon podne namaza Reisu-l-ulema će prisustvovati hafiskoj dovi hafiza dr. Rifeta Šahinovića, održati prigodan vaz i dodijeliti hafizu dr. Šahinoviću diplomu hafiza Kur'ana Časnog.

Nakon hafiske dove, reisu-l-ulema će posjetiti i medresu "Reis Džemaludin-ef. Čaušević" u Cazinu, gdje će prisustvovati svečanoj sjednici Nastavničkog vijeća povodom njegovog dolaska i razgovarat će sa direktorom prof. Enesom Ljubijankićem i profesorima o perspektivi medrese i njenom mjestu u odgojno-obrazovnom sistemu naše domovine.

"Počašćeni smo posjetom reisu-l-uleme dr. Husein-ef. Kavazovića, koja dolazi kao izraz poštovanja prema našem alimu i intelektualcu hafizu dr. Rifet-ef. Šahinoviću, s obzirom da dolazi na njegovu hafisku dovu, koja je po mnogo čemu posebna i specifična. Njegova briga o vjerskom životu na području bihaćkog muftijstva, briga o socijalno ugroženim građanima, kao i briga za naše najmlađe i našu omladinu potvrđuje opredjeljenost Islamske zajednice da vodi računa o svakom našem čovjeku i da mu pruži potrebnu podršku u onome što mu nedostaje." - stoji u izjavi iz Muftijstva bihaćkog.

© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H