Print this page

Delegacija Medžlisa IZ Bosanski Novi kod muftije Kudića

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je u svom uredu u Bihaću primio glavnog imama Medžlisa IZ Bosanski Novi Samir-ef. Ahmića, predsjednika i članove Izvršnog odbora Medžlisa IZ Bosanski Novi Rasima Dautčehaića, Naila Arapovića i prof. Edina Šupukovića. Delegacija se zahvalila muftiji Kudiću na prijemu i stalnoj spremnosti da razgovara sa predstavnicima ovog medžlisa u iznalaženja što boljih rješenja za funkcionisanje ovog tijela unutar Islamske zajednice.

Predsjednik Dautčehaić je predstavio dosadašnje aktivnosti Izvršnog odbora sa posebnim akcentom na planove rada i prijedloge rješavanja određene problematike s kojom se suočava ovaj medžlis. Izneseni su također planovi saradnje sa džematskim odborima, džematlijama i svima koji su na bilo koji način vezani za ovaj grad i medžlis, te konstatovao da je povezanost sa rodnim gradom iskonska čovjekova veza i da će Izvršni odbor i svi unutar strukture Medžlisa IZ Bosanski Novi raditi na tome da uvezuju ljude i povezuju ih sa svojim gradom i svojom Islamskom zajednicom.

Muftija Kudić je čestitao glavnom imamu, predsjedniku i članovima Izvršnog odbora na dosadašnjem radu s obzirom da je Medžlis IZ Bosanski Novi tek prije nekoliko mjeseci dobio stalno rukovodstvo nakon naknadno sprovedenih izbora unutar Medžlisa, te je i ovim putem izrazio snažnu podršku Muftijstva onome što radi glavni imam, predsjednik Dautčehaić i njegovi saradnici. Muftija je u ovom razgovoru posebno insistirao da se u svom radu pridržavaju svih normativnih akata i primjenjuju iste u svom radu bez odlaganja i bez kompromisa, jer je snaga jedne institucije upravo u tome što se pravila i normativi poštuju, a na osnovu kojih svi članovi Zajednice mogu ostvariti svoja prava jednako u skladu sa normativima i pravilima. Sa druge strane, naglasio je muftija Kudić, nepoštivanje normativnih akata i svojevoljno postupanje u radu uvijek donese brojne probleme, nesuglasice i urušava instituciju i zajednicu.

Ovom sastanku je prisustvovao i mr. Haris-ef. Veladžić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva bihaćkog.

a.jpg b.jpg c.jpg

Related items