Januar 28, 2021

Samir-ef. Ahmić u oproštajnoj posjeti kod muftije Kudića

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je u svom uredu u Bihaću u oproštajnu posjetu primio Samir-ef. Ahmića, dosadašnjeg glavnog imama Medžlisa IZ Bosanski Novi, koji se sa porodicom preselio u Zenicu i obavljat će dužnost imama u jednom od zeničkih džemata.

Muftija Kudić je iskorisio priliku i zahvalio se Samir-ef. Ahmiću na velikom doprinosu i značajnom angažmanu u džematu Suhača u kojem je kao imam realizirao brojne aktivnosti i okupljao ljude oko džamije, namaza i Kur'ana. Također, njegov doprinos kroz poziciju glavnog imama je bio više nego plodonosan.

"Samir-ef. Ahmić je jedan vrijedan i čestit imam i glavni imam. I sam sam svjedočio kvaliteti njegovog rada i požrtvovanosti za ciljeve koji su pred njega bili postavljeni. Preuzeo je dužnost glavnog imama u veoma teškom vremenu za medžlis u kojem je djelovao i trudio se i afirmirao pozitivni pristup u rješavanju nagomilanih problema. Bilo mi je zadovoljstvo sarađivati sa Samir-ef., a ovim putem mu želim puno uspjeha i sreće na novom radnom mjestu i mnogo prilika za radost i sreću u životu zajedno sa njegovom porodicom." - poručio je muftija Kudić.

Samir-ef. Ahmić se zahvalio muftiji Kudiću i istakao da je kao imam i glavni imam bio počašćen što je obavljao pomenute dužnosti na prostoru Medžlisa IZ Bosanski Novi. Međutim, životne okolnosti i druge obaveze su se također morale uzeti u obzir i zbog toga je došlo vrijeme za promjenu sredine.

"Zahvalan sam svojim džematlijama džemata Suhača, svojim kolegama imamima s kojima sam sarađivao proteklih 8 godina u Bosanskom Novom, Izvršnom odboru Medžlisa i svakako našem muftiji hafizu Mehmed-ef. Kudiću što mi je dao priliku i povjerenje i predložio me za glavnog imama u veoma specifičnim okolnostima u kojima se našao naš medžlis. Nadam se da sam opravdao njegova očekivanja i ovom prilikom želim budućem imamu džemata Suhača i budućem glavnom imamu Medžlisa IZ Bosanski Novi da rade i djeluju u mnogo boljim okolnostima i ambijentu nego li je do sada bio slučaj, a našem muftiji i njegovim saradnicima želim još mnogo uspjeha u životu i radu." - izjavio je Samir-ef. Ahmić

Sretan i uspješan nastavak životnog puta želimo Samir-ef. i njegovoj porodici.

Samir Ahmić rođen je 1981.godine u Željeznom Polju. Završio je Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu i Fakultet islamskih nauka u Sarajevu. Radio je kao imam u džematu Vranduk, a nakon toga je 8 godina obnašao dužnost imama u džematu Suhača, Medžlis IZ Bosanski Novi. Obnašao je dužnost glavnog imama Medžlisa IZ Boosanski Novi dvije godine, a od početka 2021. godine će obavljati dužnost imama u džematu Pehare, Medžlis IZ Zenica.

© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H