Februar 25, 2021

Muftija Kudić uručio dekrete glavnim imamima Prijedora i Bosanske Krupe

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić uručio je dekrete novim starim glavnim imamima medžlisa Islamske zajednice Prijedor mr. Husein-ef. Veliću i Bosanska Krupa Hazim-ef. Muzaferoviću. Ovo je bila prilika da se analizira dosadašnji rad medžlisa i da se razgovara o budućim aktivnostima i projektima ovih medžlisa.

"Čestitam Husein-ef. i Hazim-ef. na imonovanju. U njima sam do sada imao dobre saradnike, pa se nadam da će tako biti i u budućnosti. Od njih očekujem predan rad, požrtvovanost i ustrajnost u onome zašto su preuzeli emanet koji im je povjeren. U tome im želim puno sreće i uspjeha." - poručio je muftija Kudić.

Glavni imami su zahvalili muftiji Kudiću na prijedlogu, a reisu-l-ulemi Husein-ef. Kavazoviću na imenovanju i povjerenju koje im je ukazano. Također su poručili da će glavni akcenat njihovog budućeg djelovanja svakako biti vjersko-prosvjetne aktivnosti u cilju da se džematlijama ponude brojni sadržaji koji su od značaja za misiju Islamske zajednice.

"Povratnici su posebno ranjiva kategorija našeg društva. Nastojat ćemo u narednom periodu našeg djelovanja staviti akcenat na aktivnosti koje će ulijevati nadu u povratnička srca i jačati njihovu volju za kvalitetnim životom na svojoj zemlji i u svome gradu. Posebno smo zainteresirani da kroz mektebske aktivnosti pobudimo kod naše djece svijest o našem vjerskom i nacionalnom identitetu, te da ih kroz razne aktivnosti podučimo vrijednostima na kojima počiva naša vjera i naša domovina Bosna i Hercegovina." - rekao je Husein-ef. Velić, glavni imam Medžlisa IZ Prijedor.

"U proteklom periodu smo se dosta bavili pravljenjem infrastrukture i popravljali ono što je tokom vremena ili u ratu srušeno ili oštećeno. Ostaje nam svakako da adaptiramo sjedište našeg medžlisa u narednom periodu. Međutim, naša preokupacija će svakako biti naš čovjek, naš džematlija, koji ima pravo da mu se ponudi kvalitetna edukacija i kvalitetni programi koji će ga ispuniti kao vjernika i čovjeka." - naglasio je Hazim-ef. Muzaferović, glavni imam Medžlisa IZ Bosanska Krupa.

© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H