Februar 25, 2021

Muftija Kudić u oproštajnu posjetu primio Mudžahid-ef. Štulanovića

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić primio je u oproštajnu posjetu Mudžahid-ef. Štulanovića, imama džemata Čavkići, Medžlis IZ Bihać. Mudžahid-ef. je nakon veoma uspješnog djelovanja kao imam odlazi u časni grad Mekku, gdje će nastaviti sa svojim radnim obavezama i svojim privatnim i porodičnim životom.

"Drago mi je zbog naših imama kada se prepozna njihov kvalitet i postaju konkurentni u svom poslu, ali i u drugim poslovima u kojima su se nametnuli kao kvalitetna rješenja. Sa druge strane, sa žaljenjem uvijek primim informaciju da neki kvalitetan imam napušta neki od naših džemata. Mudžahid-ef. želim sretan put i ugodan boravak na časnim mjestima." - poručio je muftija Kudić.

Mudžahid-ef. Štulanović se zahvalio muftiji, glavnom imamu Medžlisa IZ Bihać Mensur-ef. Ćehiću, svojim kolegama imamima i svojim džematlijama na dobroj i kvalitetnoj saradnji i zaželio im svako dobro.

"Zahvalan sam našem muftiji na prijemu i razumijevanju, kao što sam dužan da odam priznanje svima onima s kojima sam sarađivao u prethodnom periodu, prije svega svom glavnom imamu, kolegama imamima i džematlijama džemata Čavkići. Svoj odlazak ne doživljavam kao napuštanje ili bježanje, već kao nastavak puta i odlazak da bi se sa većim kompetencijama i boljim iskustvom vratio u svoju domovinu kada za to dođe vrijeme." - izjavio je efendija Štulanović.

© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H