Februar 25, 2021

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić upriličio je prijem za hafizu Merjem Kanurić, njenog muhaffiza i brata hafiza Hamzu Kanurića i njenog babu doc. dr. Hakiju Kanurića, a u povodu položenog hifza i sticanja zvanja hafize Kur'ana Časnog.

Novi broj godišnje publikacije Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću uspješno je objavljen. Zbornik XII uredio je dr. sc. Hakija Kanurić, a publikacija sadržava čak 18 autorskih i koautorskih radova uposlenika i saradnika IPF-a. Kroz sekcije islamistike, pedagogije, psihologije, socijalnog rada, jezika i književnosti, prava i ekologije, publicirani su stručni i istraživački radovi koji su prethodno prošli postupak dvostruke slijepe recenzije.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je uručio dekret o postavljenu na mjesto glavnog imama Medžlisa IZ Bosanski Novi Mustafi-ef. Ihtijareviću, imamu u džematu Blagaj - Rijeka i vjeroučitelju u osnovnim školama.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je primio načelnika općine Sanski Most mr. Farisa Hasanbegovića, glavnog imama Medžlisa IZ Sanski Most Mirzu-ef. Žerića i predsjednika Medžlisa IZ Sanski Most mr. Nuriju Jakupovića. Muftija se zahvalio gostima na posjeti. Načelniku Hasanbegoviću se zahvalio na dobroj saradnji sa Medžlisom i Muftijstvom, a predstavnicima medžlisa je čestitao na brojnim projektima u proteklom periodu koje su realizirali.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić posjetio je porodicu rahmetli prof. Hasan-ef. Hilića, dugogodišnjeg imama, profesora, funkcionera i muslimanskog intelektualca kome se navršilo deset godina od preseljenja na ahiret. Muftija je iskoristio priliku i prisjetio se brojnih lijepih trenutaka provedenih sa Hasan-ef. Hilićem u Medžlisu IZ Velika Kladuša kada je muftija Kudić bio glavni imam, a Hasan-ef. imam u džematu Todorovo. Također, dijelili su zbornicu u medresi „Reis Džemaludin-ef. Čaušević“ i proveli mnogo lijepih trenutaka u međusobnoj komunikaciji.

U džamiji džemata Gnjilavac, u nedjelju, 7.2.2021. godine, održana je prva radionica za mjesec februar pod nazivom "To sam ja" za članove Mreže mladih Medžlisa IZ Cazin.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je u svom uredu u Bihaću razgovarao sa dekanom Islamskog pedagoškog fakulteta prof. dr. Hajrudinom Hodžićem i profesorima na ovoj visokoškolskoj ustanovi; prof. dr. Izetom Terzićem, prof. dr. Fuadom Sedićem, doc. dr. Hakijom Kanurićem, doc. dr. Nedimom Čirićem i prof. Bekirom Alićem.

Organizovano djelovanje žena u sklopu Odjela za brak i porodicu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovine se dodatno pokazao kao izvrstan projekat i kroz obilježavanje 1. februara, Dana hidžaba. Gotovo pa nema medžlisa u kojem nije upriličen neki program, a radi se svakako o kreativnim i raznolikim idejama. Tako je ovaj dan obilježen i u medžlisima Muftijstva bihaćkog.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić, primio je u ponedjeljak, 1.2.2021. godine u svom uredu u Bihaću Mirsada Buzara, zamjenika direktora Službe za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine. Muftija Kudić i zamjenik direktora Buzar su razgovarali o aktuelnim dešavanjima kada je u pitanju migrantska kriza i organizacija vjerskog života za migrantsku populaciju, te o drugim tekućim pitanjima iz djelokruga aktivnosti ustanova koje predstavljaju.

U prostorijama Muftijstva bihaćkog u ponedjeljak, 1.2.2021. uručene su stipendije Fondacije "Ljiljan", koja djeluje u sklopu Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike, studentima koji su aplicirali i dobili stipendiju ove fondacije i koji su izrazili želju da stipendiju prime upravo u Bihaću.

Stranica 1 od 52
© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H