Oktobar 27, 2020

Održano godišnje savjetovanje Odjela za brak i porodicu

U Sarajevu je u subotu, 19.9.2020., u organizaciji Uprave za vjerske poslove Rijaseta islamske zajednice u BIH, održano redovno godišnje savjetovanje za koordinatorice Odjela za brak i porodicu iz svih muftijstava.
Tema ovog savjetovanja je bila "Očuvanje zdravlja porodice ". Gosti predavači su bili eminentni stručnjaci iz oblasti medicine i psihologije. Jedan od izlagača na ovom seminaru je bila i savjetnica pri savjetovalištu Odjela za brak i porodicu Medžlisa IZ Bihać psiholog Nejra Nesimović. Na ovom savjetovalištu su prisustvovale i mr. Šuhra Terzić, koordinatorica Odjela za braki porodicu Muftijstva bihaćkog, mr. Zineta Horozović, mr. Nermina Ljubijankić, Vanesa Hodžić - Hromadžić, koordinatorice odjela pri medžlisima Bihać, Cazin i Bosanski Petrovac.
 
Na otvaranju ovog savjetovanja prisutnima se obratila dr. Safija Malkić, koordinatorica Odjela za brak i porodicu Rijaseta IZ u BiH i dr. Dževad Hodžić kao izaslanik reisu-l-uleme dr. Husein-ef. Kavazovića. Glavni akcenat je bio na koronavirusu i na koji način se postaviti u ovoj situaciji. Izlagač na ovom seminaru pored renomiranih stručnjaka iz oblasti medicine je bio i ljekar dr. Adem Zalihić, direktor hitne pomoći Sarajevo, koji je i sam prebolovao ovu bolest i sa prisutnima podijelio svoje vlastito iskustvo referišući se na činjenice koje su predstavljene od strane predavača na ovom seminaru.
 
Pored dr. Zalihića učešće u svojstvu predavača na ovom seminaru su uzele: Dr. Samira Ahmetović, specijalista porodične medicine u OJ DZ Stari Grad, Prim. mr. sc. dr. Alija Drnda, spec. infektolog, Dženana Kuluglija, psiholog i porodični psihoterapeut u KJU „Porodično savjetovalište“ Sarajevo, Dr. sc. Erna Mašić psihijatar, doktorica neuropsihijatrije i Mr. Nejra Nesimović, psiholog i bračni psihoterapeut.
 
Rate this item
(1 Vote)
Last modified on Ponedjeljak, 21 Septembar 2020 01:50
© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H