Septembar 19, 2020

Items filtered by date: Nedjelja, 06 Septembar 2020

U okviru projekta uzgoja korisnih poljoprivrednih kultura Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Prijedor i džemata Čaršija – Stari Grad ovih dana je izvađeno 20 tona krompira.

Nedjelja, 06 Septembar 2020 15:29

Upriličen ispaćaj u penziju Munir-ef. Gračića

„Da se opet vratim na početak sedamdesetih opet bih upisao medresu i da se vratim na kraj sedamdesetih opet bih izabrao da budem imam. Bez obzira što nas život nije milovao, ipak sam siguran da iza sebe ostavljam djela koja će mi biti ponos i čast na ovome svijetu, a nagrada na ahiretu.“ – ovim riječima se od svog džemata u kojem je službovao skoro 32 godine oprostio Munir-ef. Gračić, imam džemata Vinica, Medžlis IZ Bihać.

Okončanje radnog vijeka i dan kada se ljudi opraštaju od svojih radnih kolektiva predstavlja posebno emotivan trenutak. U tih nekoliko minuta, prema riječima direktnih aktera, sažme se kompletan radni vijek, sjeta na dane koje su prošli i prisjećanje svih onih posebno upečatljivih momenata. Kako je to izuzetno emotivan trenutak za samu osobu koja se ispraća u penziju, tako je emotivan i za radne kolege, saradnike, džematlije, te porodicu i prijatelje.

Reisu-l-ulema dr. Husein-ef. Kavazović je u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu predvodio džuma-namaz i odražo hutbu o značaju mektebske nastave. Donosimo vam tekst hutbe u cjelosti:

© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H