Maj 28, 2020

Centralna bajramska svečanost povodom ramazanskog bajrama za muftijstvo bihaćko održana je u Gradskoj džamiji u Bihaću. Bajram-namaz je predvodio i hutbu održao muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić. Prvi dan ramazanskog bajrama je nastupio 24. maja 2020. godine.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić primio je bihaćkog gradonačelnika Šuhret Fazlić povodom Ramazanskog bajrama. Na sastanku su prisustvovali i čelni ljudi Medžlisa Islamske zajednice Bihać, predsjednik Samir Bećirspahić i glavni imam Mensur ef. Ćehić.

Danas su u svim medžlisima muftijastva bihaćkog kao i u cijeloj našoj domovini upriličeni brojni programi obilježavanja Dana šehida. Na šehidskim mezarjima i u džamijama su proučene hatme, jasini i dove, i upriličen j obilazak šehidskih mezara i bajramovanje sa šehidskim porodicama.

Centralna bajramska svečanost povodom ramazanskog bajrama za muftijstvo bhaćko održana je u Gradskoj džamiji u Bihaću. Bajram-namaz je predvodio i hutbu održao muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić.

Centralna bajramska svečanost Muftijstva bihaćkog biće održana sutra, 24. maja, u Gradskoj džamiji u Bihaću, gdje će bajram-namaz predvoditi i hutbu održati muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić.

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Husein-ef. Kavazović je uputio svoju bajramsku čestitku koju prenosimo u cjelosti.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je uputio svoju bajramsku čestitku koju vam prenosimo u cjelosti:

SARAJEVO, 21. MAJA (MINA) - Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović donio je danas instrukciju o načinu obavljanja bajram-namaza.

U ponedjeljak, 18.5.2020. u organizaciji Ilmijje Osnovnog odbora Prijedor, u Čaršijskoj džamiji u Prijedoru, imami Medžlisa IZ Prijedor su proučili suru Jasin pred dušu ubijenih kolega imama; rahmetli Sulejman ef. Dizdarevića, rahmetli Rasim ef. Ćeman i rahmetli Hasan ef. Bešliji koji su u agresiji na našu domovinu ubijeni od strane tadašnje srpske vojske.

Stranica 1 od 34
© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H