Oktobar 29, 2020

Muftija bihaćki u ramazanskoj posjeti Bosanskoj Krupi

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić zajedno sa svojim saradnicima posljednju džumu u ovom mjesecu ramazanu je klanjao u Bosanskoj Krupi, gdje je u Gradskoj džamiji održao hutbu i predvodio džuma-namaz.

U svojoj hutbi muftija Kudić je istakao značaj primanja dobrih djela, te naveo nekoliko važnih uvjeta za primanje dobrih djela. On je skrenuo pažnju i na značaj obilježavanja važnih datuma naše skorije prošlosti, a posebno su važni datumi koji se ovih dana obilježavaju u Bosanskoj Krupi.

Nakon džuma-namaza, muftija Kudić je posjetio Medžlis IZ Bosanska Krupa i razgovarao sa glavnim imamom Hazim-ef. Muzaferovićem i predsjednikom izvršnog odbora prof. Amirom Mehićem. Domaćini su informisali muftiju o realizaciji vjerskih aktivnosti na području Medžlisa IZ Bosanska Krupa, te posebno o realizaciji aktivnosti tokom pandemije koronavirusa.

Muftija se zahvalio glavnom imamu i predsjedniku i zaželio im kao i svim imamima, vjeroučiteljima i članovima Islamske zajednice u Bosanskoj Krupi ugodne i lijepe bajramske dane i mnogo uspjeha u daljnjem radu.

Rate this item
(0 votes)
© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H