Oktobar 21, 2020

Aktivisti Medžlisa IZ Bosanski Petrovac okopali 4 dunuma zasađenog krompira

Sedam dana je trajala akcija okopavanja krompira kojeg je Medžlis IZ Bosanski Petrovac posijao na parceli od 4 dunuma u džematu Rašinovac.

U ovoj akciji su učestvovali glavni imam Medžlisa IZ Bosanski Petrovac Mirzet-ef. Spahića i džematlije gradskog džemata, Rašid-ef. Hušidić i njegove džematlije, sekretar Medžlisa Adis Bolić, koordinatorica Odjela za brak i porodicu Vanese Hodžić - Hromadžić i članice odjela.

"Cilj ove aktivnosti je svakako dobiti organski krompir bez hemijskog tretiranja, pa smo se opredjelili da sve ručno okopalo.Ovo je jedan pohvalan način kako naš Medžlis pokušava doći do sredstava za svoje potrebe i potrebe zajednice." - ističe koordinatorica Hodžić - Hromadžić, koja se zahvalila svim učesnicima i onima koji su podržali ovu hvale vrijednu akciju.

Potsjećamo, izvršni odbor Medžlisa IZ Bosanski Petrovac, postupajući po preporuci reisu-l-uleme o potrebi aktivnog kultivisanja naše kvalitetne zemlje, je donio odluku da se na vakufskoj parceli u džematu Rašinovac zasadi krompir i da se dospjeću jedan dio podijeli u humanitarne svhe, a jedan dio unovči za tekuće potrebe Medžlisa.

 

Rate this item
(0 votes)
© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H