Oktobar 27, 2020

Reisu-l-ulema posjetio mekteb džemata Stijena

U sklopu svoje posjete Muftijstvu bihaćkom, reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein-ef. Kavazović, posjetio je mekteb džemata Stijena, susreo se sa djecom, muallimom i džematskim odborom, te proveo jedan školski čas zajedno sa polaznicima Mekteba.

Polaznici su pred reisu-l-ulemom i muftijom bihaćkim hafizom Mehmed-ef. Kudićem su izveli jedan kraći program, što je izazvalo posebno emocije i lijep prijem kod svi prisutnih.

Nastava ovog mekteba godinama daje odlične rezultate, a učenici su redovno osvajali prva mjesta na mektebskim takmičenjima sa svojim muallimom i imamom Sulejmanom ef. Hašićem.

Reisu-l-ulema je čestitao muallimu i džematskom odboru na kvalitetnom odnosu naspram mektebske nastave i obratio se djeci iskazujući svoj ponos njihovim uspjesima i pozvao ih da i dalje budu marljivi i da se trude kako bi zadržali visokorangirani status među mektebima bihaćkog muftijstva i cijele Islamske zajednice, te da se trud i rad uvijek isplate i da bez njih čovjek nikada ne može postići istinski uspjeh.

Džemat Stijena, smješten u podnožju brda Gomile, ima više od 800 domaćinstva i poznat je po organizaciji brojnih vjerskih i društvenih aktivnosti.

Prva džamija u Cazinu izgrađena je upravo u Stijeni, u Starom Gradu, koju su Osmanlije osvojili 1575. godine te ubrzo iste godine napravili i džamiju.

 

Rate this item
(0 votes)
Last modified on Subota, 03 Oktobar 2020 19:39
© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H