Januar 28, 2021

Hor El-Verdu obilježio drugu godišnjicu postojanja

By Sedina Bajrektarević Novembar 28, 2020 152

U povodu obilježavanja druge godišnjice postojanja i djelovanja ženskog hora duhovne muzike El-Verdu na kulturnoj sceni Velike Kladuše, uz pridržavanje propisanih mjera Kriznog štaba, članice ovog hora upriličile su svoj solistički koncert. Ovim koncertom ujedno je obilježen i Dan državnosti, jedine nam Bosne i Hercegovine.

U prostorijama HUTK-a Stari grad uz ograničen broj prisutnih gostiju, učenjem ašereta otvoren je program. Toplu dobrodošlicu i riječi zahvale prisutnima uputila je koordinatorica hora Zlatka Kaja Melkić. Kako je istakla, ove godine svoju godišnjicu su obilježili u skromnijim i drugačijim uslovima, zbog izazova koji nas je zadesio.

Riječi zahvale horu na uspješnoj saradnji i nadu u budeće zajedničke projekte, te obraćanje prisutnima iskazali su predsjednik BZK „Preporod“ prof. Sakib Selimović i glavni imam MIZ Velika Kladuša magistar Ismet ef. Mustedanagić. Efendija Mustedanagić iskoristio je priliku te najavio članove novosnovanog muškog hora MIZ Velika Kaduša. Članovi hora „Bedr“ ujedno su bili gostujući izvođači ovom koncertu, koji su zajedno sa domaćinima svojom interpreteacijom ilahija i kasida oduševili prisutne goste.

Brojne su aktivnosti i projekti ovog hora, dosta je nastupa i gostovanja iza njih na raznim manifestacijama u prethodne dvije godine, kako u Velikoj Kladuši, Bratuncu, Srebrenici, tako i u susjednoj Republici Hrvatskoj.

Također, ovom prilikom su uručene zahvalnice onima sa kojima je Hor usko surađivao, ali i onima koji su im na bilo koji način dali svoj doprinos i podršku.

Uz čestitku Domovini u povodu 25. novembra i dovu Uzvišenom da čuvamo jedni druge, brinemo o svojim porodicama s posebnim akcentom na majku, izvođenjem sevdalinke „Ne klepeći nanulama“ članice ovog Hora završile su svoj solistički koncert.

Ovim koncertom još jednom su dokazale da se uz uporan trud i rad, bez obzira na okolnosti i nedaće koje nas snađu, uz Allahovu pomoć, uvijek može i uspjeti.

 

Izvor: Radio Velika Kladuša

 

Rate this item
(0 votes)
Last modified on Subota, 28 Novembar 2020 00:33
© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H