Decembar 07, 2022

Laptop kao poklon svim imamima Medžlisa IZ Bosanska Krupa

U povodu nastupanja Nove 1444. hidžretske godine, u prostorijama Medžlisa IZ Bosanska Krupa, glavni imam ovog medžlisa Muhammed-ef. Begić je upriličio prijem za sve imame ovog medžlisa. Pri tome im je prenio informacije o centralnoj svečanosti Muftijstva bihaćkog povodom Nove hidžretske godine, koja će biti upriličena u Bosanskoj Krupi 3.8.2022. godine. Ovu priliku je iskoristio i podijelio imamima nove laptop-računare, koji će poslužiti za kvalitetniju mektebsku nastavu i druge džematske aktivnosti.

"Ovaj prijem je upriličen za imame da im i ovako direktno čestitam novu hidžretsku godinu, da se vidimo i uz kahvu popričamo i sumiramo rezultate protekle godine. Ovo je bila prilika da sa imamima prodiskutujemo i oko svečanog programa povodom Nove hidžretske godine koji će se održati u našem gradu, a gdje će program izvesti najbolji interpretatori ilahija i duhovne muzike. Svakako je ovo bila prilika da imamima podijelimo laptope koje smo obezbijedili zahvaljujući našim sponzorima i nadam se da će im koristiti u njihovom radu, posebnu u pripremama programa i mektebskoj nastavi. Posebno želim istaći da mnogi naši imami i danas drže online nastavu za one učenike koji su odselili u zemlje Zapadne Evrope, a nisu bili u prilici da se integrišu u neki od naših džemata, pa su naši imami pružili priliku toj djeci da s njima rade online, što je za svaku pohvalu i nadam se da će im ovi laptop-računari pomoći u onome što rade. Zahvalan sam našeg gradonačelniku g. Arminu Halitoviću, kao i premijeru USK Mustafi Ružniću, što su nam pomogli da obezbijedimo ovu opremu za naše imame." - rekao je Muhammed-ef. Begić.

Napominjemo, centralno obilježavanje Nove 1444. hidžretske godine će se održati u Bosanskoj Krupi u srijedu, 3.8.2022. godine sa početkom u 21 sat u centru grada. Program će izvesti hafiz Aziz Alili, hafiz Burhan Šaban, grupa "Rejjan" i derviška grupa "Semazen".

Rate this item
(0 votes)
Last modified on Utorak, 02 Avgust 2022 16:56
© 2019 - 2022. Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed by N-H