Oktobar 16, 2021

Prijedorski šehidi ispraćeni kroz krajiške gradove

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić danas je prisustvovao dočeku i ispraćaju tabuta 12 šehida Prijedora koji su iz identifikacionog centra "Šejkovača" iz Sanskog Mosta krenuli preko Sanskog Mosta, Ključa, Bosanskog Petrovca, Bihaća, Bosanske Krupe, Bosanske Otoke, Bosanskog Novog, Prijedora i na kraju su u predvečerje stigli u Kamičane, gdje će im se sutra klanjati dženaza-namaz.

Brojni građani svih pomenutih gradova, predvođeni vjerskim autoritetima i predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti i udruženja su odali počast žrtvama i poslali poruku da nikada neće zaboraviti stravične zločine koji su se desili našoj braći i sestrama u Prijedoru i dolini Sane, kao i u cijeloj Bosni i Hercegovini.

"Veoma je ovo tužan dan za sve nas, gdje smo došli da iskažemo naše poštovanje prema šehidima Prijedora i da ih na ovakav simboličan način ispratimo na bolji svijet. Ovih dvanaest šehida će konačno nakon 29 godina naći svoj smiraj, a porodice isto toliko čekaju da dobiju neko mjesto gdje će doći i posjetiti svoje najmilije, proučiti im Fatihu i obići ih za bajram i drugim povodima." - poručio je muftija Kudić.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on Utorak, 20 Juli 2021 02:32
© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H