Oktobar 16, 2021

Muftija Kudić obišao memorijalni centar Čarakovo i predvodio džuma-namaz

Prijedor, 23. juli 2021. - Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je prisustvovao obilježavanju 23. jula, Dana sjećanja na šehide Čarakova u Medžlisu IZ Prijedor. Muftija Kudić se susreo sa džematlijama i porodicama žrtava, te održao hutbu i predvodio džuma-namaz u džamiji džemata Čarakovo.

"Kultura sjećanja je od iznimnog značaja za buduće generacije i sudbinu našeg naroda. Čarakovo je svejdočilo velikom zločinu i vi, džematlije Čarakova, ste uz Božiju pomoć i podršku dobrih ljudi uspjeli napraviti važan korak ka trajnoj kulturi sjećanja - memorijani centar. Danas se sa velikom sjetom i učenjem dove sjećamo svih šehida ovog džemata, dvojici smo prije 3 dana klanjali kolektivnu dženazu u memorijalnom centru u Kamičanima, a posebno se ovom prilikom želim sjetiti vašeg imama šehida Sulejman-ef. Dizdarevića, čija sudbina je poznata široj javnosti kako u BiH tako i u svijetu." - poručio je muftija Kudić.

Potom je muftija Kudić u pratnji imamam Huse ef. Jašarevića obišao mezarje i memorijalni centar i ovo je druga posjeta muftije Kudića ovom džematu i memorijalnom centru Čarakovo, te je kao i do sada pružio podršku u radu ovog džemata i memorijalnog centra.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on Utorak, 03 Avgust 2021 14:14
© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H