Februar 03, 2023

Čestitka muftije Kudića povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je uputio čestitku povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Čestitku muftije Kudića prenosimo u cjelosti:

Bosna i Hercegovine je tokom svoje duge, inspirativne, ali na momente i teške povijesti, uspjela odoljeti brojnim nasrtajima na njenu cjelovitost i nezavisnost, što je u biću bosanskog čovjeka stvorilo sposobnost za otpor svakom pokušaju secesionizma, agresije i nasilja nad suverenitetom i teritorijalnim integritetom Bosne i Hercegovine.

Svojatati Bosnu i Hercegovinu ili bilo koji njen dio samo za sebe je uzaludan pokušaj koji nikada nije uspio, a na našim generacijama je obaveza da njegujemo i čuvamo tradiciju jedinstvene, nedjeljive i Bosne i Hercegovine za sve njene građane i narode.

Dan državnosti je povod da afirmišemo i dodatno promovišemo ideju cjelovite, nedjeljive i za sve prostrane domovine Bosne i Hercegovine, te da njegujemo iskrenu ljubav prema zemlji u kojoj smo rođeni, u kojoj sretno živimo i u kojoj ćemo se našem Gospodaru vratiti.

Sretan Dan državnosti Bosne i Hercegovine!

hafiz Mehmed-ef. Kudić, muftija bihaćki

© 2019 - 2022. Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed by N-H