Februar 03, 2023

Muftija Kudić razgovarao sa premijerom USK Mustafom Ružnićem

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić ugostio je u svom uredu u Bihaću premijera Unsko-sanskog kantona mr. Mustafu Ružnića. Razgovarali su o dosadašnjoj saradnji Muftijstva bihaćkog i Vlade Unsko-sanskog kantona, te razmijenili mišljenja oko važnih i strateških pitanja kada je u pitanju Muftijstvo bihaćko i Unsko-sanski kanton.

„Iskroristio sam priliku i premijeru Ružniću čestitao na izboru za zastupnika u Skupštini Unsko-sanskog kantona, te sam mu se zahvalio za sve što je u proteklom periodu uradio za projekte Islamske zajednice. Posebno sam mu se zahvalio što je Vlada Unsko-sanskog kantona podržala organizaciju Šehidske dženaze u Prijedoru i rekonstrukciju i adaptaciju zgrade Muftijstva bihaćkog. Razgovarali smo o edukativnim i kulturnim projektima koje realizira Islamska zajednica i drago mi je da premijer Ružnić ima razumijevanje i da pruža podršku onome što radi Islamska zajednica na našem prostoru. Konstatovali smo da je važno sačuvati svakog čovjeka i mi u Islamskoj zajednici činimo što možemo da apelujemo na donosioce odluka u državi Bosni i Hercegovini, da ohbrabrimo ljude, da im pružimo nadu i predstavimo koliko je važno sačuvati svoju domovinu, a svojim ostankom i izgradnjom ćemo je, uz Božiju pomoć, sačuvati.“ – poručio je muftija Kudić.

Premijer Vlade Unsko-sanskog kantona mr. Mustafa Ružnić se zahvalio muftiji Kudiću na prijemu i razgovoru koji je uvijek prijateljski, dobronamjeran i konstruktivan.

„Mi koji obnašamo zahtjevne pozicije i učestvujemo u političkom životu smo u stalnoj interakciji i pregovorima o brojnim projektima i uglavnom se bavimo problemima naših građana, što je sigurno zahtjevno i iscrpljujuće. Neophodna nam je duhovna obnova i ljudski razgovor o temama koje nas oplemenjuju. Pored toga što smo sa muftijom Kudićem razgovarali i o projektima, taj razgovor je bio ljudski i lijepo se čovjek osjeća kada poštuje i cijeni onoga s kim razgovara i kada taj razgovor bude baziran na međusobnom uvažavanju i podršci. Hvala našem muftiji koji nas redovno podsjeća na našu obavezu prema našem Gospodaru, prema našoj domovini i našim građanima i s kojim mi je čast i zadovoljstvo razgovarati i viđati se u raznim prigodama.“ – poručio je premijer Ružnić.

Prijemu su prisustvovali savjetnik premijera g. Nedžad Kudelić, te mr. Haris-ef. Veladžić i Sabahudin-ef. Begić, rukovodioci u službama Muftijstva bihaćkog.

© 2019 - 2022. Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed by N-H