Novembar 28, 2020

Čestitka muftije Kudića povodom 28. godišnjice od formiranja 5. korpusa Armije R BiH

21.10.1992. godine je odlukom Predsjedništva BiH formiran 5. korpus Armije R BiH. Tim povodom, muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je uputio čestitku povodom 28. godišnjice od formiranja 5. korpusa koju prenosimo u cjelosti:

Povodom 28. godišnjice od formiranja 5. korpusa Armije R BiH svim porodicama šehida, ratnim vojnim invalidima i svim pripadnicima 5. korpusa Armije R BiH upućujem iskrene čestitke iskazujući svoj vlastiti ponos što pripadam narodu koji je imao 5. korpus. Posebnu čestitku upućujem starješinama petog korpusa, te im želim puno zdravlja, dug život i svako dobro.

Jedna posebna vrijednost koju naš narod cijeni, voli, poštuje i s kojom se identificira je 5. korpus Armije R BiH. Sloboda koju naš narod uživa, brojne životne benefite koje danas koristimo i država BiH sa međunarodno-pravnim subjektivitetom je rezutat hrabre i viteške borbe naših najboljih sinova Armije BiH među kojima se posebno isticao peti korpus.

I danas, 28 godina kasnije, želja nam je da živimo ideale za koje se borio 5. korpus. Zadatak generacija koje žive danas i koje dolaze je da njeguju sjećanje na časni put petog korpusa, ali i da učine sve da naš narod živi u svojoj zemlji u ponosu, slobodi, prosperitetu i izobilju.

Neka Uzvišeni primi naše šehide i smjesti ih u džennetske bašče, a njihove porodice i sve žive pripadnike petog korpusa čuva i podari svako dobro!

Muftija bihaćki
hafiz Mehmed-ef. Kudić

© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H