Februar 03, 2023

Muftija Kudić razgovarao sa gradonačelnikom Cazina

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je u svom uredu u Bihaću primio u posjetu gradonačelnika Cazina mr. Nermina Ogreševića i njegovog savjetnika Jusufa Bajrektarevića. Razgovarali su o dosadašnjoj saradnji Islamske zajednice i Grada Cazina. Sagorovnici su zaključili da je uvijek dobro kada odgovorni ljudi redovno sjede i razgovaraju o temama od opšte koristi za društvo i zajednicu u cjelini.

"Razgovarali smo danas sa gradonačelnikom Ogreševićem o brojnim pitanjima, pogotovo o projektima koje je Grad Cazin realizirao u saradnji sa Medžlisom IZ Cazin, prije svega Islamski centar u Cazinu. Ovu priliku sam iskoristio i da se zahvalim gradonačelniku Ogreševiću na podršci u rekonstrukciji zgrade Muftijstva bihaćkog. S obzirom da je naš fokus često na infrastrukturnim projektima, razgovarali smo i o edukativnim projektima koje možemo realizirati uz međosbnu saradnju i u interesu cijele zajednice. Drago mi je da gradonačelnik Ogrešević gleda na mnoga rješenja i ideje identično kako mi to vidimo u Islamskoj zajednici, što nam daje šansu da sarađujemo i gradimo naše odnose na čvrstim temeljima saradnje i poštovanja." - poručio je muftija Kudić.

Gradonačelnik Cazina mr. Nermin Ogrešević se zahvalio muftiji Kudiću i njegovim saradnicima na iznimno korektnoj komunikaciji u proteklom periodu, te poručio da će i dalje stajati iza projekata Islamske zajednice.

"Grad Cazin je najveći vakif u ovoj godini, s obzirom da smo izdvojili milion konvertibilnih maraka za Islamski kulturni centar u Cazinu, te sa Medžlisom IZ Cazin pripremamo sredstva i dokumentaciju za građevinsku dozvolu, nakon čega se može nesmetano krenuti u izgradnju ovog generacijskog projekta u Cazinu.
Napominjem da Grad Cazin kontinuirano podržava projekte Islamske zajednice u Cazinu, jer su to projekti koji su od općeg značaja za naše društvo u cjelini. Smatram da je saradnja jednog nivoa državne vlasti kakav je Grad Cazin i Islamske zajednice može poslužiti kao model dobre saradnje i drugima. Zahvalan sam cijenjenom muftiji hafizu Kudiću što nas uključuje, što dijeli svoje ideje i vizije za budućnost i što promišlja progresivno i onako kako se očekuje od pravog vjerskog lidera." - izjavio je mr. Ogrešević.

Prijemu su prisustvovali i rukovodioci službi Muftijstva bihaćkog mr. Haris-ef. Veladžić i Sabahudin-ef. Begić.

© 2019 - 2022. Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed by N-H