Decembar 07, 2022

Muftija Kudić razgovarao sa predsjednikom džemata Gazi Husrev-beg iz Antwerpena

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić, razgovarao je sa g. Jasminom Vojićem, predsjednikom džemata "Gazi Husrev-beg" Antwerpen iz Belgije. Razgovarali su o aktivnostima Islamske zajednice u Belgiji i dosadašnjoj i budućoj saradnji koja je uspostavljena između ovog džemata i Muftijstva bihaćkog.

"Bio sam u prilici da proteklog ramazana boravim u Belgiji, a na poziv nekoliko džemata između kojih je i Antwerpen. Bio sam pozitivno iznenađen brojnošću naših ljudi u ovom džematu, te o kvalitetnim aktivnostima koje su sprovodili. Posebno je impresivan broj omladine i djece, koji kroz mekteb i Mrežu mladih imaju značajnu ulogu u ovom džematu i briga o njima je na zavidnom nivou. Zahvalan sam g. Jasminu Vojiću, porijekom iz Bihaća, koji zajedno sa svojim saradnicima i imamima koji dolaze u ovaj džemat, gradi jednu pozitivnu priču u zemlji u kojoj je sjedište Evropske unije, što je od velike važnosti za Islamsku zajednicu u cjelini." - rekao je muftija Kudić.

Jasmin Vojić je zahvalio muftiji Kudiću na prijemu i na ugodnom razgovoru, te na saradnji koju je ostvario džemat "Gazi Husrev-beg" iz Antwerpena sa Muftijstvom bihaćkim.

"S obzirom da sam završio medresu "Dr. Ahmed-ef. Smailović" u Zagrebu, nisam prije imao priliku da upoznam cijenjenog muftiju Kudića. Nakon što smo donijeli odluku da u ramazanu pozovemo cijenjenog muftiju Kudića, osvjedočio sam se da Islamska zajednica ima veoma čestite i kvalitetne ljude na ključnim pozicijama. Dragocjene su bile i njegove preporuke za imame koje smo imali prilike ugostiti u našem džematu, kao i na brojnim savjetima koje nam kroz naše susrete dijeli. Naš džemat ima misiju da okupi naš narod i da mu pruži potrebnu podršku i njeguje svoj vjerski i nacionalni identitet i da proklamira univerzalne vrijednosti, što do sada uspijevamo, hvala Bogu. Islamska zajednica u BiH nam je u tome velika podrška i zahvalnost sam danas prenio cijenjenom muftiji Kudiću." - poručuio je g. Vojić.

Sastanku je prisustvovao Sabahudin-ef. Begić, sekretar Muftijstva bihaćkog.

Sastanak sa Vojicem 1

© 2019 - 2022. Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed by N-H