Februar 03, 2023

Bihać: Promocija knjige Ebu Hanife na Islamskom pedagoškom fakultetu

U sklopu manifestacije “Dani islamske tradicije Bošnjaka”, koju organizira Institut za islamsku tradiciju Bošnjaka (IITB), na Islamskom pedagoškom fakultetu u Bihaću će u četvrtak, 10.11.2022. biti upriličena promocija knjige "Ebu Hanife", koju su priredili hafiz dr. Elvir Duranović i dr. Sumeja Ljevaković - Subašić. Knjiga sadrži brojne radove i osvrte bosanske uleme na životni i ulemanski put jednog od najvećih islamskih učenjaka u povjesti čovječanstva. U sklopu razgovora o ovoj knjizi, reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein-ef. Kavazović je istakao da je ova knjiga prvo obimno štivo o imamu Ebu Hanifi iz pera bosanske uleme.

Promotori ove knjige u Bihaću će biti direktor Instituta za islamsku tradiciju Bošnjaka dr. Ferid Dautović, stručni saradnik Instituta i urednik ovog izdanja knjige dr. Elvir Duranović i profesor na Islamskom pedagoškom fakultetu u Bihaću prof. dr. Sulejman Topoljak. U sklopu promocije će se obratiti muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić i dekan Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću prof. dr. Hajrudin Hodžić.

Promocija će biti upriličena u četvrtak, 10.11.2022. godine sa početkom u 18:30 na Islamskom pedagoškom fakultetu u Bihaću, a u organizaciji Muftijstva bihaćkog i Instituta za islamsku tradiciju Bošnjaka.

 

5. BIHAĆ Promocija EbuHanife

Rate this item
(0 votes)
Last modified on Ponedjeljak, 07 Novembar 2022 21:31
© 2019 - 2022. Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed by N-H