Februar 03, 2023

Bosanska Kostajnica: Naučni skup "Uloga i značaj imama u procesu povratka" 18. januara

Naučni skup "Uloga i značaj imama u procesu povratka" bit će održan u Bosanskoj Kostajnici 18. januara, u organizaciji Udruženja ilmijje Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini.

Izlagači na ovom skupu će biti muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić, bivši muftija bihaćki Hasan-ef. Makić, dr. Elvir Duranović, dr. Hikmet Karčić, mr. Kenan Efendić, hafiz mr. Ahmir-ef. Mahić, Omer-ef. Redžić, Mustafa-ef. Ihtijarević i Hariz-ef. Ahmić.

Naučni skup se organizuje u okviru istoimene manifestacije Udruženja ilmijje, a koja ima za cilj afirmaciju uloge i značaja imama u bosanskohercegovačkom društvu, a pogotovo imama koji su bili pioniri u povratku, a nekada i najznačajnija karika u ovom procesu.

Manifestacija je otvorena naučnim skupom u Stocu 22. decembra, a nakon naučnog skupa u Bosanskoj Kostajnici, slični skupovi će biti upriličeni i na području Muftijstva tuzlanskog, te u Sarajevu.

Manifestacija je zajednički projekat Udruženja ilmijje te Mostarskog, Bihaćkog i Tuzlanskog muftijstva, a podršku pri realizaciji pruža Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica na čelu sa ministrom Edinom Ramićem.

Generalni medijski pokrovitelj je Media centar Islamske zajednice u BiH.

(Preporod.info)

Rate this item
(0 votes)
Last modified on Petak, 13 Januar 2023 23:32
© 2019 - 2022. Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed by N-H