Oktobar 27, 2020

Medžlis IZ Sanski Most: Takmičenje djece i omladine u učenju sure Hudžurat

Medžlis Islamske zajednice Sanski Most, već drugu godinu zaredom, nastoji na lijep način potaknuti djecu i omladinu da se intenzivnije druže sa Časnim Kur'anom. 

Sa tim ciljem, Medžlis Sanski Most sutra, 03.01.2020. godine, organizuje Večer Kur'ana koja je takmičarskog karaktera. Naime, prije izvjesnog vremena Medžlis je raspisao poziv djeci i omladini da se prijave za učenje napamet (hifz) sure el-Hudžurat, kako bi na sutrašnjoj Večeri Kur'ana javno prezentovali naučeno, te imali priliku osvojiti i značajne novčane nagrade.

Na poziv se prijavilo 23 takmičara koji su podijeljeni u dvije grupe: mlađi uzrast (od 1. do 6. razreda osnovne škole), te stariji uzrast (od 7. do 9. razreda).

Iz Medžlisa obavještavaju da su, zahvaljujući brojnim sponzorima ove prelijepe kur'anske večeri, za sve učesnike osigurali prigodne novčane nagrade, a za najbolje u obje kategorije nagrade će biti u iznosima:

  1. MJESTO: 300 KM
  2. MJESTO 250 KM
  3. MJESTO 200 KM.

Prema riječima glavnog imama, Mirze ef. Žerića, ovo je druga po redu ovakva svečanost na području našeg Medžlisa. Prošle godine su takmičari imali priliku da napamet nauče suru el-Mulk i za to, također, osvoje lijepe nagrade. „Broj prijavljenih takmičara, kao i izuzetna posjećenost samom takmičenju, obavezalu nas na neki način da tu lijepu praksu nastavimo i evo, hvala Bogu, sutra ćemo imati priliku iznova uživati u slušanju Allahove riječi od naše djece i omladine“, poručio je glavni imam Mirza ef. Žerić.

Napomenimo na kraju i to da će gost na ovoj manifestaciji biti i muftija bihaćki, hafiz Mehmed ef. Kudić, a sve takmičare će ocjenjivati renomirana komisija u sastavu:

  1. Kurra hafiz Fadil ef. Bektaš, profesor Kira'et u Elči Ibrahim-pašinoj medresi (Travnik),
  2. Hafiz Mensud ef. Đulović, profesor Kira'et u Gazi Husrev-begovoj medresi (Sarajevo),
  3. Mersad ef. Kreštić, tajnik Međunarodnog takmičenja učača Kur'ana (Zagreb).

Čestitamo rukovodstvu Medžlisa Sanski Most na ovom hairli i lijepom projektu koji će, nadamo se, izrasti u lijepu praksu, a mladima biti dodatni motiv i poticaj za intenzivnije druženje sa Allahovom knjigom.

PLAKAT HUDZURAT

Rate this item
(0 votes)
© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H