Print this page

NAJAVA: Hafiska dova hafizu Bilalu Kovačeviću

By Januar 09, 2020 3570
Uz prisustvo muftije bihaćkog hafiza Mehmed-ef. Kudića, izaslanika reisu-l-uleme, glavnog imama Medžlisa IZ Velika Kladuša Ismet-ef. Mustedanagića, hafiza, imama i nadamo se velikog broja poštovalaca Božije knjige će biti upriličena hafiska dova novom krajiškom hafizu Bilalu Kovačeviću, sinu Beće-ef. Kovačevića i studenta Fakulteta Islamskih nauka u Sarajevu.
Hafiska dova uz bogat vjerski program će biti upriličena u subotu, 18.1.2020. godine iza podne namaza u džamiji džemata Trn Polje u Velikoj Kladuši.
Dobro nam došli!

Bilal Kovačević, svršenik Gazi Husrev-begove medrese i student prve godine Fakulteta Islamskih nauka u Sarajevu je pred komisijom Rijaseta IZ u BiH 23. decembra 2019. godine i zvanično proučio cijeli Kur'an napamet i stekao titulu hafiza Kur'ana Časnog.

Hafiz Bilal Kovačević je odrastao u Zborištu, mjestu koje administrativno pripada općini Velika Kladuša, a džemat istoimenog mjesta pripada Medžlisu IZ Bužim, a od prije nekoliko godina živi sa roditeljima u Velikoj Kladuši. Njegov babo je Bećo-ef. Kovačević, dugo godina je slovio za najboljeg muallima bihaćkog muftijstva i jedan je od vrijednih imama koji radi i djeluje na prostoru Medžlisa IZ Velika Kladuša.

Hafiska dova web


Rate this item
(1 Vote)
Last modified on Četvrtak, 09 Januar 2020 19:32

Related items