Oktobar 29, 2020

Aktivnosti Mreže mladih Medžlisa IZ Bosanski Petrovac

29.2.2020. - Mreža mladih Medžlisa IZ Bosanski Petrovac sprovela je nekoliko izuzetno kvalitetnih aktivnosti, a koje su mladim ljudima svojevrsno osvježenje u posljednjem periodu. Iako Bosanski Petrovac kao grad trpi velike gubitke u odlivu mladih ljudi, ipak je vrijedno truda i zalaganja da se mladima posveti dodatna pažnja.

Koordinator projekta Mreže mladih Medžlisa IZ Bosanski Petrovac Rašid-ef. Hušidić u saradnji sa glavnim imamom Mirzet-ef. Spahićem su realizirali nekoliko vrlo itneresantnih aktivnosti među kojima su i projekcija filma "Bilal", koja je održana u kino sali Doma kulture Bosanski Petrovac, a koja je okupila veliki broj mladih i mlađih članova naše zajednice. Također, članovi Mreže mladih su u lokalnim pekarama realizovali akciju "Kruh za najugroženije" gdje su ljudi slabog imovinskog stanja mogli preuzeti kruh bez naknade. Ova aktivnost je posebno pozdravljena od strane lokalnog stanovništva.

U sklopu projekta "Sedmica čistoće u mom džematu" članovi Mreže mladih ovog medžlisa su uzeli aktivno učešće i zajedno sa džematlijama realizovali ovu izuzetno kvalitetnu akciju. Nakon ove akcije je urpiličeno druženje uz roštilj i poslastice.

U sklopu svojih redovnih aktivnosti Mreža mladih organizira i povremene zajedničke iftare gdje se druže u pripremi iftara, konzumiranju iftara i postiftarskom sijelu.

 

Rate this item
(1 Vote)
© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H