Oktobar 29, 2020

Medresa u Cazinu: Vakuf Islamske zajednice ustupljen za izolatorij

U sportskoj dvorani Medrese "Reis Džemaludin ef. Čaušević" u Cazinu postavljen je izolatorij koji služi za zbrinjavanje osoba koji ne poštuju propisanu mjeru izolacije, te za karantin našim sugrađanima koji dolaze iz zemalja Zapadne Evrope.

U njemu trenutno boravi 38 osoba, naših sugrađana koji su u prostorije Medrese smještene jučer, nakon niza neugodnosti i maltretiranja na Graničnom prelazu (GP) Izačić, gdje nisu imali osigurane adekvatne uslove.

Dočekani su s poštovanjem i dobrom voljom, higijenom na nivou i toplom hranom.

- Svaka čast, a ne kao što su nas dočekali na Izačiću - ističe jedan od pristiglih građana.

U karantinu se nalaze građani Cazina, Bihaća, Sanskog Mosta i Bužima. Izvršen je pregled i uzeti uzorci za testiranje, koji su odmah poslani za Sarajevo.

Očekuju se rezultati testiranja, a ako oni budu pozitivni, građani će i dalje biti zadržani u izolatoriju. U suprotonom, biće upućeni kući.

Ovaj izolatorij je uspostavljen odlukom Kantonalnog štaba civilne zaštite, pri čemu je ustupanjem ovih prostorija Medresa "Reis Džemaludin ef. Čaušević" pokazala odgovornost i spremnost da sa ostalim subjektima u društvu ponese teret vanrednog stanja proglašenog zbog pandemije korona virusa.

(Suad Šahinović/Preporod.info)

Rate this item
(0 votes)
Last modified on Ponedjeljak, 13 April 2020 01:56
© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H