Oktobar 16, 2021
IPF

Dobrodošlica za nove studente IPF-a u Bihaću

Nova akademska godina na visokoškolskim ustanovama Unsko-sanskog kantona je počela u ponedjeljak, 11.10.2021. godine. Tim povodom je uprava Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću organizirala prijem za nove studente, brucoše, svečani prijem i lijep doček na ovu visokoškolsku ustanovu.

Program prijema je otpočeo učenjem odlomka iz Kur'ana Časnog kojeg je proučio novi hafiz i student ovog fakulteta hafiz Ahmed Delić. Zatim se prisutnima obratio dekan prof. dr. Hajrudin Hodžić, koji je naglasio posebnosti ovog fakulteta u poređenju sa drugima, čestitao početak nove akademske godine i čestitao studentima što je njihov izbor bio upravo Islamski pedagoški fakultet, te im posebno prenio da svi kapaciteti Fakulteta stoje na raspolaganju svima njima.

„Vi od danas postajete akademski građani ovog društva. Na raspolaganju vam stoje kompletno osoblje našeg fakulteta i svi naši kapaciteti. Našu komunikaciju je potrebno zasnivati na međusobnom poštovanju i uvažavanju, jer samo tako se može usvojiti kvalitetno znanje i postići ciljevi obrazovanja. Želim vam uspješan početak studija i boravak na Islamskom pedagoškom fakultetu i želim da onoga dana kada ponesete diplomu ovog fakulteta budete ponosni i vi i mi; vi što ste bili studenti na ovom fakultetu, a mi što smo proizveli tako kvalitetan kadar.“ – poručio je dekan Hodžić.

Prisutnima su se sa prigodnim riječima obratili i doc. dr. Hakiha Kanurić, voditelj odsjeka za Islamsku vjeronauku i doc. dr. Nedim Čirić, voditelj odsjeka za socijalnu pedagogiju i duhovnu skrb, koji su govorili o uvjetima studiranja na ovoj visokoškolskoj ustanovi i o tome šta sve Islamski pedagoški fakultet nudi svojim studentima na ova dva studijska odsjeka.

Sekretar fakulteta mr. Anita Ramulić je predstavila kroz nekoliko segmenata Islamski pedagoški fakultet, prolazeći kroz pogodonosti koje očekuju studente ovog fakulteta; dobro opremljene učionice i kabineti, biblioteka sa preko 7 000 naslova, studentski dom sa stotinu kreveta, teretana i prostor za rekreaciju i druge pogodnosti koje stoje na raspolaganju studentima ovog fakulteta. Ona je također provela studente kroz pojmove koje će susretati na ovom fakultetu i prenijela im važne napomene za procedure koje postoje prilikom ovjere semestra, prijave ispita i druga važna pitanja.

Svoju dobrodošlicu je iskazao i predjsednik Asocijacije studenata ovog fakulteta Suad Akmadžić, koji je upoznao studente o radu i djelovanju Asocijacije, te pozvao studente da se aktivno uključe u rad iste.

Na kraju svečanog dijela prijema dekan Hodžić je uručio svim novim studentima prigodne poklone i svakome ponaosob iskazao dobrodošlicu u novu akademsku godinu i na Islamski pedagoški fakultet u Bihaću.

Rate this item
(0 votes)
© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H