Oktobar 21, 2020

Hutbe (16)

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH dr. Husein-ef. Kavazović je posjetio Banjaluku u povodu dodjele murasele muftiji banjalučkom Nusret-ef. Abdibegoviću. TIm povodom je održao hutbu i predvodio džuma-namaz u Ferhadija džamiji. Hutbu reisu-l-uleme Kavazovića prenosimo u cjelosti:

Reisu-l-ulema dr. Husein-ef. Kavazović je u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu predvodio džuma-namaz i odražo hutbu o značaju mektebske nastave. Donosimo vam tekst hutbe u cjelosti:

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić, u svojstvu izaslanika reisu-l-uleme dr. Husein-ef. Kavazovića, kazivao hutbu i predvodio džuma-namaz na musalli ratne džamije na Igmanu u sklopu manifestacije "Odbrana BiH - Igman 2020."

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je povodom Kurban-bajrama predvodio bajram namaz i kazivao bajramsku hutbu u Gradskoj džaiji u Bihaću. Hutbu prenosimo u cjelosti:

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je održao hutbu i predvodio džuma namaz u Gradskoj džamiji u Cazinu. Njegovu hutbu su pročitali hatibi u svim džamijama u Bosni i Hercegovini, susjednim zemljama i dijaspori. Hutbu prenosimo u cjelosti.

Reisu-l-ulem Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Husein-ef. Kavazović je u petak,  10.7.2020. u Gazi Hurev-begovoj džamiji u Sarajevu održao hutbu povodom 25. godišnjice genocida u Srebrenici. Hutbu reisu-l-uleme prenosimo u cijelosti:

Zamjenik reisu-l-uleme i fetva-i emin dr. Enes-ef. Ljevaković je održao hutbu i predvodio džuma-namaz i održao hutbu u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu. Hutbu prenosimo u cjelosti.

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović predvodio je u petak, 27.3.2020. godine džuma-namaz u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu. 

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović predvodio je u petak, 20.3.2020. godine džuma-namaz u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu. 

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Husein-ef. Kavazović je u petak, 14.2.2020. godine u novoj džamiji u Ljubljani održao hutbu i predvodio džuma namaz. Hutbu uvaženog reisu-l-uleme prenosimo u cjelosti:

Stranica 1 od 2
© 2019 Muftijstvo bihaćko All Rights Reserved. Designed By N-H